Luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe fra Tarup Smedie og VVS er hurtig at installere, hurtigt tjent ind og usædvanlig lydsvag.

En luft til vand varmepumpe er en 100 % løsning, som kan bruges både til opvarmning af hus og brugsvand. En luft til vand varmepumpe henter sin energi fra luften udenfor. Luften suges ind i en kompressor, som står uden for huset.

Kompressoren hæver temperaturen ved at komprimere luftmængden og omdanne det til varmt vand, som herefter føres ind til en varmtvandsbeholder, der typisk er placeret i et skab i bryggerset. Herfra fordeles varmen ud til radiator-/gulvvarme-systemet og til brugsvandet.

Det koster ca. 85.000-110.000 kr. at få installeret en luft til vand varmepumpe. Pengene er dog forholdsvist hurtigt tjent ind igen i sparet varme. Typisk i løbet af 8-10 år. En luft til vand varmepumpe har en levetid på ca. 12-15 år, og er altså en investering, du får glæde af langt ud i fremtiden.

Fordele ved en luft til vand varmepumpe:

 • Er hurtig at installere, ca. 1-2 dage
 • Kræver ikke meget plads
 • Er legionella-sikret, så der ikke dannes bakterier i vandet
 • Er tilpasset nordiske forhold
 • Er lydsvag
 • Kræver ingen tilladelse fra kommune
 • Er særdeles velegnet til gulvvarme, da du kan nøjes med en fremløbstemperatur på 35 grader i stedet for 55 grader som normalt

 

 

Ulemper ved en luft til vand varmepumpe:

 • Bør placeres hensigtsmæssigt ift. soveværelse og naboer, da den kan støje lidt. Tjek eventuelle krav til db-niveau i din kommune.​

Luft til vand varmepumper fra Weishaupt

Når du som kunde skal vælge en varmepumpe, er det vigtigt, at du har tillid til produktet og leverandøren. Tarup Smedie og VVS har valgt at tilbyde luft til vand varmepumper produceret af Weishaupt.

Weishaupts varmepumper er blandt markedets bedste, hvad angår kvalitet og effektivitet (COP-ydelse). Weishaupts varmepumper er ligeledes blandt markedets mest lydsvage, og de er bygget til det danske klima i vejrbestandige materialer, så du også om 10-15 år har en funktionsdygtig varmepumpe.

Weishaupts luft til vand varmepumper er generelt kendetegnet ved følgende:

 • Støjsvag og vibrationsfri udedel
  (35 dB(A) ved 1,5 m afstand på Biblock 12 model)
 • Mulighed for fleksibel placering
  (Op til 25 m mellem ude og indedel på Split model)
 • Bygget til det danske klima
 • Mulighed for online kommunikation
  (Styring via APP på mobil)
 • Høj COP-værdi
 • Intuitiv betjening
 • Fornuftige priser

Varmepumperne findes i forskellige modeller og størrelser, og valget afhænger som oftest af dit energiforbrug samt ønske til varmt vand.

Varmepumperne findes i væghængt- eller kompakt model, begge løsninger kan pænt implementeres i et bryggers. Ved behov for større effekt eller varmtvandsforbrug, dimensioneres varmepumpe og beholder til en optimal løsning, så der aldrig er mangle på varme eller varmt vand.

Hvis du ønsker mere information om varmepumper fra Weishaupt, kan du læse mere på deres hjemmeside www.weishauptenergi.dk

Hvis du ønsker et gratis og uforpligtende konsulentbesøg, kan det bookes her: Bestil konsulentbesøg​

Hvad kan du spare?

Der er som udgangspunkt store besparelser at hente, når du skifter til en luft til vand varmepumpe. Præcis hvor meget, du kan sparer ved at installere en luft til vand varmepumpe, afhænger af: Størrelsen på dit hus, eksisterende opvarmningsform, nuværende forbrug samt en masse andre faktorer.

I mange tilfælde udnytter varmepumpen dog energien så effektivt, at du kan halvere din varmeregning. Det betyder, at udgifterne til en varmepumpe som regel er tjent ind igen i løbet af 8-10 år.

Ønsker du at vide mere omkring dine besparelsesmuligheder, kan du udfylde et skema her, så udarbejder Weishaupt en gratis energiberegning: www.weishauptenergi.dk/energiberegning

Se mere om luft til luft varmepumpe her​
Se mere om jordvarme pumpe her